άνηθος

Αρωματικά βότανα

Πολλά αρωματικά φυτά ευδοκιμούν στην Ελλάδα, λόγω κλίματος.
Συνήθως μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε ακόμα και σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας και δεν χρειάζονται υπερβολική φροντίδα.

Τα αρωματικά βότανα έχουν μεγάλη αξία για την υγεία μας αλλά και για την εξαιρετική τους γεύση.

Ας δούμε τα αρωματικά βότανα που ευδοκιμούν στην Ελλάδα :

Άνηθος
Βασιλικός
Δάφνη
Δενδρολίβανο
Δυόσμος ή Πράσινη Μέντα ή Βάλσαμο
Θυμάρι
Κάρδαμο
Λεβάντα
Μαϊντανός
Μάραθος
Μαντζουράνα
Μέντα
Ρίγανη
Ρόκα
Σέλινο
Φασκόμηλο

Βότανα: 

Ο άνηθος στην μαγειρική

Ο άνηθος ταιριάζει με βραστές πατάτες ή πουρέ.

Προσθέτουμε άνηθο σε συνταγές όπως σούπες,σαλάτες, μαγειρεμένα λαχανικά, αρακά, κουκιά, χορτόπιτες και σε «άσπρα» ψάρια.

Κατά το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον άνηθο προς το τέλος, γιατί το βράσιμο καταστρέφει και την γεύση αλλα και τις βιταμίνες του.

Ο άνηθος μπορεί να καταψυχθεί και να διατηρηθεί για αρκετό καιρό.

Άνηθος

Ο Άνηθος είναι φυτό της οικογένειας των Σελινοειδών και είναι γνωστό στην εποχή μας λόγω της εκτενούς χρήσης του στην μαγειρική. Είναι ιθαγενές, μονοετές φυτό των Μεσογειακών χωρών και της νότιας Ρωσίας.

Το ύψος του φτάνει τα 80 εκατοστά, ο βλαστός του είναι κοίλος και γραμμωτός, η ρίζα γογγυλώδης, τα φύλλα του πτερωτά νηματοειδή.

Ο άνηθος ήταν γνωστός στην Αρχαία Ελλάδα με τις ονομασίες άνηθον και άνησον. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα, ενώ το πρόσθεταν σε διάφορα κρασιά που είχαν την ονομασία ανηθίτης οίνος.

Βότανα: 
Subscribe to RSS - άνηθος