ασβέστιο

Γάλα Γαϊδούρας

Γάλα Γαϊδούρας
Το γάλα γαϊδούρας είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, από τον Ιπποκράτη και την Κλεοπάτρα.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το γάλα γαϊδούρας αποτελεί το καταλληλότερο υποκατάστατο μητρικού γάλατος, αποτελεί εξαιρετική λύση για μωρά και ενήλικες με αλλεργία στο αγελαδινό και εξακολουθεί να είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση ασθενειών

Βότανα: 

Βρώμη

Η βρόμη είναι ποώδες μονοετές φυτό που καλλιεργείται παντού για την
παραγωγή σανού ή διαιτητικών τροφών με μεγάλη θρεπτική αξία.
Οι βλαστοί της είναι κοίλοι, σε μικρές τούφες, ύψους 1-130 μ. Τα φύλλα
της είναι, επίπεδα, λεία ή χνουδωτό, γραμμοειδή οξύληκτα. Τα άνθη
της είναι ενωμένα ανά δύο. Ανθίζει Ιούλιο και Αύγουστο.

Συστατικά
Οι κόκκοι (semen aνenae) περιέχουν αβενίνη (βανιλοσίδιο), μια τονωτική
ουσία, 55% άμυλο, 2-5% σάκχαρα, 14% πρωτεΊνεc; και 5% λιπίδια. Είναι
πλούσιοι σε βιταμίνες Β και C. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, χαλκό, κοβάλτιο,
μαγγάνιο, ψευδάργυρο και σίδηρο.

Βότανα: 

Καρότο και θεραπευτικές ιδιότητες

Ιστορικά, το καρότο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν και ήταν γνωστό στην αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα, λέγεται ότι ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε ως τονωτικό για το στομάχι και ο Γαληνός ως θεραπεία για το πρήξιμο στο στομαχι. Το καρότο είναι θρεπτικό και θεραπευτικό. Στη Κρήτη, κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, οι σπόροι του καρότου χρησιμοποιήθηκαν για τον περίφημο τότε «Μιθριδάτη», που προστάτευε από την επίδραση κάθε είδους δηλητηρίου.

Βότανα: 

Η γλιστρίδα το θαυματουργό φυτό

Η γλιστρίδα το θαυματουργό φυτό, ή αλλιώς αντράκλα (Portulaca oleracea), είναι ένα κοινό αγριόχορτο σε πολλούς τόπους της χώρας μας με μεγάλη ιστορία και πολλές χρήσεις. “οι παραδοσιακές κοινωνίες την χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύουν πολλά από τα προβλήματα υγείας που σήμερα καταπολεμούνται από τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι φλεγμονές, τα προβλήματα στην καρδιά, οι στομαχικές διαταραχές, ο πόνος και ο πυρετός”. Π.χ.

Βότανα: 
Subscribe to RSS - ασβέστιο