βότανα και θεραπείες

Βότανα και θεραπείες. Δείτε ποια βότανα θεραπεύουν και πως τα χρησιμοποιούμε στις διάφορες παθήσεις όπως το άγχος, την κατακράτηση, πονοκέφαλο, κυτταρίτιδα και άλλα.

Βασιλικός και θεραπευτικές ιδιότητες

Βασιλικός και θεραπευτικές ιδιότητες
O βασιλικός είναι ετήσιο, ποώδες φυτό και κατάγεται από την Ινδία και το Ιράν.
Σήμερα, βέβαια, καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου και κυκλοφορούν πολλές ποικιλίες του είδους, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και χρήσεις. Ο Ρωμαίοι το θεωρούσαν ερωτικό φίλτρο, σημάδι αγάπης και φυλακτό.
Οι Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν, μαζί με άλλα φυτά, στις ταριχεύσεις, και οι Γαλάτες σε τελετές εξαγνισμού, μαζί με νερό πηγής.
Στην αρχαιότητα τον χρησιμοποιούσαν ως επίθεμα μετά από δάγκωμα εντόμου, σκορπιού ή και φιδιού.

Έλκος στομάχου θεραπεία

Έλκος στομάχου

Εάν έχετε έλκος (διάβρωση του βλεννογόνου του στομάχου που προκαλείται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ή την κατάχρηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων), μπορείτε, συμπληρωματικά με την αγωγή του γιατρού, να στραφείτε στα παρακάτω βοηθήματα:
Γλυκόριζα (έγχυμα). H ρίζα της γλυκόριζας έχει επουλωτική δράση και βοηθά στην αποκατάσταση του διαβρωμένου βλεννογόνου του στομάχου. Δόση: 1 κ.γλ σε ένα ποτήρι νερό, 2-3 φορές την ημέρα, πριν το φαγητό.

Κυτταρίτιδα βότανα

Κυτταρίτιδα βότανα

Η κυτταρίτιδα είναι η συσσώρευση νερού και λίπους, ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό και δημιουργεί μια υφή και όψη σαν αυτή του πορτοκαλιού.

Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που εμφανίζεται.

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι ανησυχητική, πέρα από την αισθητική πλευρά, γιατί μας δείχνει ότι ο οργανισμός μας έχει συσσωρεύσει βλαβερές τοξίνες - ουσίες.

βότανα για Ιγμορίτιδα

βότανα για Ιγμορίτιδα

Η Ιγμορίτιδα είναι μια φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων, η οποία μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη, αλλεργία, ή αυτοάνοσα νοσήματα, και σχεδόν πάντοτε οδηγεί σε μόλυνση των οστέινων κοιλοτήτων που είναι γεμάτες με αέρα και που περιβάλλουν τις ρινικές διόδους.
Υπάρχουν πολλά βότανα για τη θεραπεία της ιγμορίτιδας
Σκόρδο και κρεμμύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα σκευάσματα σκόρδου σε κάψουλες, ή να φτιάξετε μία σούπα μινεστρόνε με πολύ σκόρδο κρεμμύδι, κοχλιάρα (χρένο-wasabi), καυτερό πιπέρι, και τζίντζερ. Να τρώτε τη σούπα ζεστή για μια εβδομάδα.

Βότανα για μαλλιά

Βότανα για μαλλιά

Βότανα για μαλλιά

Τα βότανα για μαλλιά, δίνουν την λύση για να διατηρείτε υγιή και όμορφα τα μαλλιά σας. Βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και σε κάποιες περιπτώσεις την βοήθεια στην δημιουργία νέας τρίχας.

Φυσικά η σωστή διατροφή παίζει εξαιρετικό ρόλο στην στην υγεία των μαλλιών σας. Το ωμό πράσινο λάχανο και τα μήλα είναι ιδανικά για την τριχόπτωση. Επίσης το ιπποφαές, ως μέρος της διατροφής μας, θεωρείται ότι κάνει τα μαλλιά έντονα και λαμπερά.

Βότανα για μαλλιά : Ποια είναι και πώς τα χρησιμοποιούμε

    Βότανα για βήχα

    Βότανα για βήχα

    Βότανα για βήχα

    Μεγάλη ποικιλία βοτάνων χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να ανακουφίσουμε τον βήχα και τα βρογχικά. Ειδικά το φθινόπωρο και τον χειμώνα που υπάρχει έξαρση ιώσεων και μια τάση για αρρώστιες λόγω καιρού τα βότανα για βήχα κάνουν το θαύμα τους!

    Βότανα για βήχα : Ποια βοηθούν και πως τα χρησιμοποιούμε

    • Μολόχα - φτιάχνουμε αφέψημα από τα φύλλα της και πίνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού δυο φορές την ημέρα.
    • Τσουκνίδα - τσάι μια έως τρεις φορές την ημέρα
    • Μαϊντανός - αφέψημα με μέλι για να γλυκάνει και πίνουμε δυο φορές την ημέρα

    Δυσκοιλιότητα αντιμετώπιση (θεραπεία με βότανα)

    Δυσκοιλιότητα αντιμετώπιση (θεραπεία με βότανα)

    Η Δυσκοιλιότητα είναι μία δυσλειτουργία του εντέρου και προσβάλλει 1 στους 5 ανθρώπους παγκοσμίως. Υπάρχουν 2 κατηγορίες η μακροχρόνια και η περιστασιακή.

    Τα αίτια της συχνής της εμφάνισης οφείλονται κατά κύριο λόγο στον τρόπο ζωής στην λάθος διατροφή και στο στρες…

    Προτού κάποιος καταφύγει σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, καλό θα ήταν να εντάξει πρώτα στο διαιτολόγιό του τα φρούτα τα λαχανικά το πολύ νερό και να υιοθετήσει κάποιο είδος άσκησης.

    Σελίδες

    Subscribe to RSS - βότανα και θεραπείες