βοτανα για αδυνατισμα

βοτανα για αδυνατισμα

Δεν χρειάζεται να φτάσει το καλοκαιράκι για να στραφούμε στα βότανα για αδυνάτισμα.
Ανεξαρτήτως εποχής τα παραπανίσια κιλά δεν επηρεάζουν μόνο την σιλουέτα μας αλλά έχουν σημαντική επίπτωση και στην υγεία μας.
Η δίαιτες και το γυμναστήριο δεν είναι οι μόνες επιλογές για την απαλλαγή από τα περιττά κιλά.

Σας παρουσιάζουμε τα πιο γνωστά βότανα για αδυνάτισμα :

Χαμομήλι: Ένα ελαφρύ ρόφημα που βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Διαλύουμε 2 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι σε βραστό νερό και σουρώνουμε μετά από 6-7 λεπτά. Πίνουμε 1 ποτήρι την ημέρα, πριν από το φαγητό.

Λεμόνι: Το πρωί ρίχνουμε 15 σταγόνες λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό και το πίνουμε κατά προτίμηση πριν το πρωινό μας. Το λεμόνι βοηθά στη διάλυση του λίπους.

Λουΐζα: Γνωστό διουρητικό, το οποίο συμβάλλει στην αποβολή της περίσσειας υγρών. Βράζουμε μία χούφτα Λουΐζα σε 2 ποτήρια νερό. Πίνουμε από ένα ποτήρι πρωί και ένα το βράδυ. Έχει ευχάριστη γεύση και δεν χρειάζεται προσθήκη ζάχαρης.

Φασκόμηλο: Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας! Βράζουμε μία χούφτα φασκόμηλο σε 4 φλιτζάνια νερό. Πίνουμε ένα ποτήρι από το ρόφημα πρωί, μεσημέρι και βράδυ, πριν από το φαγητό. Εκτός του ότι βοηθά στο αδυνάτισμα, είναι αρωματικό, ελαφρώς διουρητικό και έχει ευχάριστη γεύση.

Σέλινο: Βράζουμε 6 ρίζες και φύλλα σέλινου σε ένα λίτρο νερό. Πίνουμε 3 ποτήρια την ημέρα. Το σέλινο είναι γνωστό διουρητικό και βοηθάει ιδιαίτερα στο αδυνάτισμα.

Μέντα: Η μέντα είναι επίσης ένα από τα διουρητικά βότανα για αδυνάτισμα και το πίνουμε 1-2 φορές την μέρα ως αφέψημα.

Χρησιμοποιούμε τα βότανα αδυνατίσματος με μέτρο πάντα και μετά τη συμβουλή του γιατρού μας. Προσέχουμε την διατροφή μας μαγειρεύοντας επιλεγμένες συνταγές μαγειρικής!

Σχετικά άρθρα

  • Υπάρχουν πολλά δημοφιλή ροφήματα από βότανα της φύσης που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Αυτά είναι μερικά από τα πιο γνωστά:
  • Το Φασκόμηλο θεωρείται ότι ηρεμεί τα νεύρα. Το φασκόμηλο είναι εξαίρετο τονωτικό, καταπολεμά την κούραση, βοηθά άτομα που βρίσκονται σε ανάρρωση και διευκολύνει την πέψη. Συνιστάται σε άτομα που...
  • Μαύρο τσάι και οι ιδιότητες του Το μαύρο τσάι είναι γνωστό για την προσφορά του στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Είναι το δημοφιλέστερο είδος τσαγιού...
  • Ενυδατικός Ορός (serum) προσώπου με φυτικά συστατικά.
  • Βασιλικός και θεραπευτικές ιδιότητες O βασιλικός είναι ετήσιο, ποώδες φυτό και κατάγεται από την Ινδία και το Ιράν. Σήμερα, βέβαια, καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου και κυκλοφορούν πολλές...