Βότανα για ζάχαρο

Βότανα για ζάχαρο

Ο διαβήτης εξελίσσεται σε «πανδημία» τις τελευταίες δεκαετίες, με τους πάσχοντες να υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 420 εκατομμύρια παγκοσμίως, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)

Τα βότανα για ζάχαρο, σταματάνε τις βλάβες και τις φλεγμονές στους ιστούς του σώματος ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη ή και υψηλό ζάχαρο.

Το ζάχαρο κάνει ενώσεις με πρωτεΐνες οι οποίες με την σειρά προκαλούν αυτές τις φλεγμονές.

Οι φαινόλες, οι οποίες έχουνε ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες περιέχονται στα βότανα για ζάχαρο μειώνουν αυτές τις βλαβερές ενώσεις.

Τα ευεργετικά για το ζάχαρο βότανα είναι τα εξής :

Χαμομήλι

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Μπλάκμπερν, καθηγητή στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λιντς, ιδιαίτερη αξία για όσους πάσχουν από διαβήτη αλλά και για όσους προσπαθούν να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους έχουν φυσικές λύσεις όπως το αφέψημα χαμομηλιού.

Υσωπός
Γαρύφαλλο
Λυκίσκος
Φασκομηλιά
Μαντζουράνα
Δεντρολίβανο
Αρτεμισία
Μαστίχα Χίου
Κανέλα

Καλό είναι να προτιμούμε να χρησιμοποιούμε βότανα ή και μπαχαρικά αντί για αλάτι στην διατροφή μας, αποκομίζοντας έτσι πολλαπλά οφέλη για το ζάχαρο αλλά και την υγεία μας γενικά.

Σχετικά άρθρα

  • Θεωρείται ότι περίπου οι µισοί ενήλικες σε όλον τον κόσµο έχουν στο γαστρικό βλεννογόνο τους το H. pylori. Εχει ασυµπτωµατική λοίµωξη από το βακτηρίδιο αυτό περίπου 10% των υγιών ατόµων ηλικίας κάτω...
  • Βασιλικός και θεραπευτικές ιδιότητες O βασιλικός είναι ετήσιο, ποώδες φυτό και κατάγεται από την Ινδία και το Ιράν. Σήμερα, βέβαια, καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου και κυκλοφορούν πολλές...
  • Έλκος στομάχου Εάν έχετε έλκος (διάβρωση του βλεννογόνου του στομάχου που προκαλείται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ή την κατάχρηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων), μπορείτε, συμπληρωματικά με την...
  • Περιοδοντίτιδα Πρόκειται για μια φλεγμονή των ιστών που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια. Σε αντίθεση με την ουλίτιδα, όπου η βλάβη είναι επιφανειακή, στην περιοδοντίτιδα η φλεγμονή επεκτείνεται...
  • Η σημύδα είναι ένα θαυματουργό φυτό που έχει αντισηπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην επανόρθωση και στην ανάπλαση του δέρματος.