Βιταμίνες και υγεία

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται με μέτρο αλλά και σύμφωνα με τους κανόνες που συνιστούν οι επιστημονικές μελέτες (ημερήσια δόση).

Ας δούμε τις πιο σημαντικές βιταμίνες επιγραμματικά :

  • Βιταμίνη Α: Τα ψάρια και το μουρουνέλαιο αποτελούν μεγάλες πηγές. Βοηθάει την όραση και κάνει καλό στο δέρμα.
  • Βιταμίνη Β: Αναπλάθει την επιδερμίδα, τα νύχια και βοηθάει στην μείωση του στρες.
  • Βιταμίνη C: Η πιο γνωστή από τις βιταμίνες, η βιταμίνη c ,Βοηθάει και προστατεύει τον οργανισμό από ιώσεις και γρίπη.
  • Βιταμίνη D: Ευεργετική για τα κόκαλα, χρησιμοποιείτε κατά κόρον για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
  • Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη αυτή είναι της γονιμότητας και της ομορφιάς.
  • Βιταμίνη F: Η βιταμίνη αυτή είναι τα γνωστά σε όλους ακόρεστα λιπαρά οξέα και είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας.
  • Βιταμίνη Κ: Είναι σημαντική για τα οστά και για τις αιμορραγικές καταστάσεις, βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
  • Βιταμίνη P: Ενισχύει τη δράση της βιταμίνης C και έχει πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Υπάρχουν πολλές ακόμα βιταμίνες τις οποίες θα εξετάσουμε σε βάθος σε επόμενο άρθρο.

Βότανα: 

Σχετικά άρθρα

  • Τα τυχερά παιχνίδια είναι ένας διασκεδαστικός και δημοφιλής τρόπος για να περνάει κάποιος τον ελεύθερο χρόνο του, είτε είναι μόνος είτε είναι με φίλους.
  • Η Τσουκνίδα είναι γνωστή κυρίως για τον έντονο ερεθισμό που προκαλεί στο δέρμα μόλις την αγγίξει. Κατά την παράδοση, οι λεγεώνες του Καίσαρα εισήγαγαν την ρωμαϊκή τσουκνίδα στη Βρετανία, γιατί...
  • Το φυτό δάφνη Το φυτό δάφνη είναι θάμνος αλλά με το κατάλληλο έδαφος και πότισμα μεγαλώνει σε μέγεθος δέντρου. Τα φύλλα της δάφνης είναι εναλλασσόμενα, ακέραια, λογχοειδή, βαθυπράσινα με μικρό μίσχο...
  • Μάσκες προσώπου για φακίδες πανάδες και σημάδια Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι είναι μοναδικό χαρακτηριστικό ομορφιάς, άλλες θεωρούν τις φακίδες μειονέκτημα στην εμφάνισή τους και θέλουν με κάθε...
  • Η πάπρικα είναι ζωηρόχρωμη κόκκινη σκόνη που παρασκευάζεται από τους καρπούς συγκεκριμένων ποικιλιών πιπεριάς (Καψικόν το ετήσιον, Capsicum annuum), χρησιμοποιείται δε ευρέως ως μπαχαρικό.