Γαρίφαλο

Αυτά που Δεν θα σας Πουν οι Ετικέτες

Αυτά που Δεν θα σας Πουν οι Ετικέτες
Συνήθως, οι ετικέτες στα βοτανικά φαρμακευτικά μείγματα δεν λένε πολλά πράγματα.
Αυτό συμβαίνει γιατί ένα βότανο πρέπει να εγκριθεί ως «φάρμακα» από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (Ευρώπης και Αμερικής) προκειμένου να καθοριστεί η ιατρική ή θεραπευτική του χρήση.
Οι έμποροι βοτάνων θα πρέπει να ξοδεύουν τεράστια ποσά για κλινικές μελέτες αποδεικνύοντας κατ' αυτό τον τρόπο προς ικανοποίηση του εκάστοτε οργανισμού ότι το εν λόγω βότανο είναι αρκετά ασφαλές και αποτελεσματικό ώστε να δικαιολογεί μια φαρμακευτική αξίωση.

Βότανα: 

Γαρίφαλο

Ο αποξηραμένος κάλυκας του γαρίφαλου χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό στην μαγειρική κυρίως σε γλυκά ταψιού, μηλόπιτες, κουλούρια και κέικ.

Το γαρίφαλο νοστιμέυει όμως και τα μαγειρευτά μας κρέατα στην κατσαρόλα, σε σάλτσες και μαρινάτες.

Με γαρίφαλο φτιάχνουμε επίσης δυναμωτικά αφεψήματα και δίνουμε γεύση στο ρακόμελο!

Τα βότανα της ελληνικής φύσης έχουν αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Subscribe to RSS - Γαρίφαλο