Τζίνσενγκ Ginseng

Τζίνσενγκ
Panax ginseng Mey. (Ginseng άσίας), Panax quinquefolium L. (Ginseng άμερικής) - Araliaceae

Το Τζίνσενγκ είναι γνωστό από την αρχαιότητα, άπό τις ρίζες του έχουν απομονωθεί τριτερπενικές σαπωνίνες.
Επίσης οι ρίζες περιέχουν άμυλο, βιταμίνες της ομάδος Β και πληθώρα ιχνοστοιχείων. προκαλεί: αύξηση της δραστηριότητας των ενζύμων φωσφορυλάση α και φωσφοφρουκτοκινάση (γλυκολυτική οδός), αύξηση του επίπεδου της ινσουλίνης πλάσματος, που αυξάνει την ταχύτητα εισόδου της γλυκόζης στα κύτταρα, αποτρέπει το σχηματισμό της χοληστερόλης και την εναποθήκευση λίπους στο σώμα.

Βελτιώνει τη διανοητική κατάσταση, ενισχύει το νευρικό σύστημα, προλαμβάνει τη νεύρωση και τη νευρική κατάρρευση, μειώνει το stress, ωφελεί στην αϋπνία και στις διαταραχές ύπνου, αυξάνει την έκκριση των υγρών του σώματος και αποσβένει τη δίψα, προλαμβάνοντας το διαβήτη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι χρήσιμος ενισχυτικός παράγων για εκείνους που αναρρώνουν από κάποια ασθένεια ή μια χειρουργική επέμβαση και ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Γενικά είναι καλά ανεκτό από τον οργανισμό & τα ανεπιθύμητα αποτελέσματά του είναι ήπια και αναστρέψιμα.

Βότανα: 

Σχετικά άρθρα

  • Τα τυχερά παιχνίδια είναι ένας διασκεδαστικός και δημοφιλής τρόπος για να περνάει κάποιος τον ελεύθερο χρόνο του, είτε είναι μόνος είτε είναι με φίλους.
  • Μάσκες προσώπου για φακίδες πανάδες και σημάδια Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι είναι μοναδικό χαρακτηριστικό ομορφιάς, άλλες θεωρούν τις φακίδες μειονέκτημα στην εμφάνισή τους και θέλουν με κάθε...
  • Η πάπρικα είναι ζωηρόχρωμη κόκκινη σκόνη που παρασκευάζεται από τους καρπούς συγκεκριμένων ποικιλιών πιπεριάς (Καψικόν το ετήσιον, Capsicum annuum), χρησιμοποιείται δε ευρέως ως μπαχαρικό.
  • Αλοιφή για το έκζεμα
  • Η κολπίτιδα είναι μικροβιακή λοίμωξη ή φλεγμονή που έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται η σύσταση των φυσιολογικών κολπικών εκκρίσεων και να προκαλείται φαγούρα στην περιοχή του κόλπου.