Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική
herblife.gr

Κεντρική πλοήγηση

  • Βότανα & Θεραπείες
    • Γλωσσάρι βοτάνων
    • Βότανα
  • Άρθρα & Οδηγοί
    • Super‑foods
    • Οργανικές λύσεις
    • Συνταγές & Μαγειρικής
  • Προετοιμασία & Χρήση
    • Τσάγια & Αφεψήματα
Μενού λογαριασμού χρήστη
  • Είσοδος

Breadcrumb

  1. Αρχική

Fitness Το τζόγκινγκ κάνει την κοιλιά «πλάκα»

Οι αεροβικές ασκήσεις όπως το τζόγκινγκ είναι καλύτερες από τις ασκήσεις αντίστασης για όσους θέλουν να απαλλαγούν από την «μπάκα» τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Η επόμενη λύση είναι να συνδυάζει κανείς και τα δύο.

Όπως έδειξε, η αεροβική καίει 67% περισσότερες θερμίδες και βοηθεί τον οργανισμό να αποβάλλει όχι μόνο το ορατό λίπος από την κοιλιά, αλλά και αυτό γύρω από τα εσωτερικά όργανα.

Η μελέτη διήρκησε 8 μήνες και διεξήχθη σε 196 υπέρβαρους εθελοντές, ηλικίας 18 έως 70 ετών.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη έκανε τζόγκινγκ (οι εθελοντές έτρεχαν 15 χιλιόμετρα την εβδομάδα, με την καρδιά τους να χτυπάει στο 80% του μέγιστου καρδιακού παλμού), η δεύτερη ασκήσεις με βάρη (τρία σετ των 8-12 επαναλήψεων, τρεις φορές την εβδομάδα) και η τρίτη συνδυασμό των παραπάνω ασκήσεων.

Όπως γράφουν στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Φυσιολογίας» (AJP) οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ντιουκ που πραγματοποίησαν την μελέτη, στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν κατά πόσον μειώνουν τα τρία είδη προπονήσεως το λίπος στην κοιλιά και γύρω από τα όργανα.

Το περισπλαχνικό λίπος, όπως λέγεται, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου, όταν βρίσκεται σε περίσσεια στο σώμα.

Το τζόγκινγκ μείωσε σημαντικά το περισπλαχνικό λίπος και βελτίωσε αρκετούς δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου – όπως την αντοχή στην ινσουλίνη, τα επίπεδα των ηπατικών ενζύμων (σ.σ. στις εξετάσεις αίματος είναι λ.χ. τα SGOT, SGPT, αλκαλική φωσφατάση και γ-GT) και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Ανάλογα οφέλη παρείχε και η συνδυασμένη προπόνηση, ενώ αντιθέτως οι ασκήσεις με βάρη από μόνες τους δεν φάνηκε να ωφελούν.

«Η προπόνηση με βάρη είναι θαυμάσια για να αυξήσει κανείς τη δύναμη και την άπαχη μυϊκή μάζα του», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κρις Σλεντζ, αθλητικός φυσιολόγος στο Ντιουκ.

«Όταν όμως έχει κανείς περιττά κιλά – όπως συμβαίνει με τα δύο τρίτα του πληθυσμού – καλύτερα είναι να ασχολείται με αεροβικές ασκήσεις, όπως το τζόγκινγκ, διότι καίνε πολύ περισσότερες θερμίδες».

Βότανα
Άρθρα & Οδηγοί
βότανα
υγεία
άγχος
Τονωτικό
βότανα για υγιή ζωή
θερμίδες τροφίμων
διατροφή
Fitness
τζόγκινγκ
αεροβικές ασκήσεις

Πρόσφατο περιεχόμενο

  • Τσάι του βουνού: Το αιώνιο Ελληνικό ελιξίριο – από τις αρχαίες ρίζες στη σύγχρονη ευεξία
  • Ρίγανη (Origanum vulgare): Το Πολύτιμο Βότανο της Ελληνικής Φύσης και οι Ευεργετικές του Ιδιότητες στην Υγεία
  • Βελτιώστε τη διάθεσή σας με βότανα και φυτά: Είναι πραγματικά δυνατό;
  • Όροι χρήσης
  • Συκιά
  • Ενυδατικός ορός (serum) προσώπου με φυτικά συστατικά
  • Ο ευεργετικός ρόλος του ιπποφαούς στην καθημερινότητά μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Ροφήματα απο βότανα της φύσης και τα ωφέλη τους
  • Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού φυσική αντιμετώπιση

Όνειρα και ερμηνείες

  • ονειροκρίτης
  • Ονειροκρίτης μωρό
  • Ονειροκρίτης λεφτά

Συνταγές

  • Συνταγες
  • Συνταγή βασιλόπιτα
  • Μελομακάρονα
  • asfalistra

  • Τήλ. Ανάγκης
  • Εγκυμοσύνη - κύηση - τοκετός
  • Εφημερίες Φαρμακεία
  • ονειροκρίτης
  • κινόα
  • συνταγές
Ροή RSS


Copyright © 2010 - 2025 Herblife.gr - Επικοινωνία


Το herblife.gr παρέχει πληροφορίες για βότανα, τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και πως χρησιμοποιούνται παραδοσιακά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τον γιατρό σας . Το herblife.gr δε φέρει καμία ευθύνη από τυχόν επιπλοκές που μπορεί να προξενηθούν από χρήση των βοτάνων. Παρακαλείσθε, να συμβουλεύεστε πάντα κάποιον γιατρό. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους Όρούς χρήσης - Cookies και την Πολιτική Απορρήτου
Βρείτε απλές και πετυχημένες συνταγες μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής - άρθρα για την υγεία και την διατροφή στο www.sidages.gr