Βότανα για κατακράτηση υγρών

Βότανα για κατακράτηση υγρών

Η κατακράτηση υγρών αποτελεί συνήθη ύποπτο στις ενοχλήσεις που ταλαιπωρούν τις γυναίκες. Συμβαίνει στις περισσότερες από εμάς κάποιες στιγμές όπως σε συγκεκριμένες ημέρες τις περιόδου αλλά και σε άλλες καταστάσεις όπως πριν την κλιμακτήριο. Η κατακράτηση αυτή προκαλεί ένα πρήξιμο στο σώμα το οποίο είναι ορατό και μας χαλάει την διάθεση.

Για να διορθώσουμε την κατάσταση μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας με τα παρακάτω βότανα, χρησιμοποιώντας τα στην μαγειρική μας αλλά και ως αφεψήματα.

Λεμονόχορτο:
Ένα πανίσχυρο φυσικό αντιβακτηριδιακό βότανο, του οποίου τα φύλλα είναι διουρητικά. Κάντε το αφέψημα.

Μάραθος: Πολύ καλό διουρητικό, καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες από το σώμα, δρα κατά της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών.

Μαϊντανός: Πλούσιος σε ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο και διουρητικός, ο μαϊντανός μας βοηθά στην αποβολή των τοξινών και ανακουφίζει από τους πόνους στο στομάχι. Η χρήση του μαϊντανού στην μαγειρική είναι εκτενής.

Πράσινη μέντα: Το αφέψημα της είναι καλό για τη χοληστερίνη και τους πόνους της κοιλιάς. Είναι εξαιρετικά χωνευτική και ταυτόχρονα τονωτική.

Τα παραπάνω βότανα (με μέτρο ΠΑΝΤΑ) μπορούν να μας βοηθήσουν στην κατακράτηση υγρών.

Σχετικά άρθρα

  • Το Φασκόμηλο θεωρείται ότι ηρεμεί τα νεύρα. Το φασκόμηλο είναι εξαίρετο τονωτικό, καταπολεμά την κούραση, βοηθά άτομα που βρίσκονται σε ανάρρωση και διευκολύνει την πέψη. Συνιστάται σε άτομα που...
  • Βασιλικός και θεραπευτικές ιδιότητες O βασιλικός είναι ετήσιο, ποώδες φυτό και κατάγεται από την Ινδία και το Ιράν. Σήμερα, βέβαια, καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου και κυκλοφορούν πολλές...
  • Έλκος στομάχου Εάν έχετε έλκος (διάβρωση του βλεννογόνου του στομάχου που προκαλείται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ή την κατάχρηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων), μπορείτε, συμπληρωματικά με την...
  • ΑΓΧΟΣ: Ηρεμεί με βασιλικό, θυμάρι, μαντζουράνα. ΑΔΥΝΑΜΙΑ (οργανισμού): Δεντρολίβανο, Μαντζουράνα, Φασκόμηλο, Πιπεριές. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ (εσωτερικές και εξωτερικές): Γλιστρίδα, δάφνη, βάλσαμο, Λουΐζα,...
  • Η σημύδα είναι ένα θαυματουργό φυτό που έχει αντισηπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην επανόρθωση και στην ανάπλαση του δέρματος.