Το περπάτημα «διώχνει» το... τσιγάρο και τα κιλά!

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από μια κακή συνήθεια ή να μειώσετε το φαγητό για να αδυνατίσετε, δοκιμάστε ένα απλό τρικ: να κάνετε μια βόλτα. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια σύντομη βόλτα με γρήγορο βήμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τη λαχτάρα για ένα τσιγάρο ή για κάτι παχυντικό, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Σε μια μελέτη του 2008, επιστήμονες επιστράτευσαν ομάδα εθελοντών οι οποίοι καθημερινά έτρωγαν τουλάχιστον δύο κομμάτια σοκολάτα και τους ζήτησαν να το αποφύγουν επί τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, τους χώρισαν σε ομάδες, τους υπέβαλαν σε στρεσογόνα τεστ και άρχισαν να τους δελεάζουν με σοκολάτες.

Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν οι εθελοντές περπατούσαν 15 λεπτά σε έναν κυλιόμενο διάδρομο με γρήγορο βήμα, αλλά χωρίς να κουράζονται, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να απλώσουν το χέρι τους στη σοκολάτα.

Ανάλογα ευρήματα είχαν και μελέτες για τη διακοπή του καπνίσματος. Το 2005, λ.χ., επιστήμονες από τις ΗΠΑ διαπίστωσαν πως όταν εθελοντές που προσπαθούσαν να κόψουν το κάπνισμα έκαναν έναν περίπατο επί τουλάχιστον 15 λεπτά, μειωνόταν σημαντικά η ανάγκη τους να ανάψουν ένα τσιγάρο.

Το 2007, μια άλλη ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πως ο περίπατος με γρήγορο βήμα όχι μόνο νικάει την ανάγκη για ένα τσιγάρο, αλλά ελαττώνει τα στερητικά συμπτώματα και καθυστερεί την εκδήλωση της επόμενης επιθυμίας για κάπνισμα.

Βότανα: 

Σχετικά άρθρα

  • Υπάρχουν πολλά δημοφιλή ροφήματα από βότανα της φύσης που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Αυτά είναι μερικά από τα πιο γνωστά:
  • Το Φασκόμηλο θεωρείται ότι ηρεμεί τα νεύρα. Το φασκόμηλο είναι εξαίρετο τονωτικό, καταπολεμά την κούραση, βοηθά άτομα που βρίσκονται σε ανάρρωση και διευκολύνει την πέψη. Συνιστάται σε άτομα που...
  • Θεωρείται ότι περίπου οι µισοί ενήλικες σε όλον τον κόσµο έχουν στο γαστρικό βλεννογόνο τους το H. pylori. Εχει ασυµπτωµατική λοίµωξη από το βακτηρίδιο αυτό περίπου 10% των υγιών ατόµων ηλικίας κάτω...
  • Μαύρο τσάι και οι ιδιότητες του Το μαύρο τσάι είναι γνωστό για την προσφορά του στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Είναι το δημοφιλέστερο είδος τσαγιού...
  • Ενυδατικός Ορός (serum) προσώπου με φυτικά συστατικά.