Το περπάτημα «διώχνει» το... τσιγάρο και τα κιλά!

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από μια κακή συνήθεια ή να μειώσετε το φαγητό για να αδυνατίσετε, δοκιμάστε ένα απλό τρικ: να κάνετε μια βόλτα. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια σύντομη βόλτα με γρήγορο βήμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τη λαχτάρα για ένα τσιγάρο ή για κάτι παχυντικό, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Σε μια μελέτη του 2008, επιστήμονες επιστράτευσαν ομάδα εθελοντών οι οποίοι καθημερινά έτρωγαν τουλάχιστον δύο κομμάτια σοκολάτα και τους ζήτησαν να το αποφύγουν επί τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, τους χώρισαν σε ομάδες, τους υπέβαλαν σε στρεσογόνα τεστ και άρχισαν να τους δελεάζουν με σοκολάτες.

Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν οι εθελοντές περπατούσαν 15 λεπτά σε έναν κυλιόμενο διάδρομο με γρήγορο βήμα, αλλά χωρίς να κουράζονται, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να απλώσουν το χέρι τους στη σοκολάτα.

Ανάλογα ευρήματα είχαν και μελέτες για τη διακοπή του καπνίσματος. Το 2005, λ.χ., επιστήμονες από τις ΗΠΑ διαπίστωσαν πως όταν εθελοντές που προσπαθούσαν να κόψουν το κάπνισμα έκαναν έναν περίπατο επί τουλάχιστον 15 λεπτά, μειωνόταν σημαντικά η ανάγκη τους να ανάψουν ένα τσιγάρο.

Το 2007, μια άλλη ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πως ο περίπατος με γρήγορο βήμα όχι μόνο νικάει την ανάγκη για ένα τσιγάρο, αλλά ελαττώνει τα στερητικά συμπτώματα και καθυστερεί την εκδήλωση της επόμενης επιθυμίας για κάπνισμα.

Βότανα: 

Σχετικά άρθρα

  • Τα τυχερά παιχνίδια είναι ένας διασκεδαστικός και δημοφιλής τρόπος για να περνάει κάποιος τον ελεύθερο χρόνο του, είτε είναι μόνος είτε είναι με φίλους.
  • Η Τσουκνίδα είναι γνωστή κυρίως για τον έντονο ερεθισμό που προκαλεί στο δέρμα μόλις την αγγίξει. Κατά την παράδοση, οι λεγεώνες του Καίσαρα εισήγαγαν την ρωμαϊκή τσουκνίδα στη Βρετανία, γιατί...
  • Το φυτό δάφνη Το φυτό δάφνη είναι θάμνος αλλά με το κατάλληλο έδαφος και πότισμα μεγαλώνει σε μέγεθος δέντρου. Τα φύλλα της δάφνης είναι εναλλασσόμενα, ακέραια, λογχοειδή, βαθυπράσινα με μικρό μίσχο...
  • Τα βότανα όταν χρησιμοποιούνται ενώ είναι φρέσκα έχουν και τα καλύτερα αποτελέσματα. Επειδή όμως τα περισσότερα είναι ευπαθή, εάν τα αποξηράνουμε άμεσα και με τον σωστό τρόπο, διατηρούν τις...
  • Μάσκες προσώπου για φακίδες πανάδες και σημάδια Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι είναι μοναδικό χαρακτηριστικό ομορφιάς, άλλες θεωρούν τις φακίδες μειονέκτημα στην εμφάνισή τους και θέλουν με κάθε...