Ο άνηθος στην μαγειρική

Ο άνηθος ταιριάζει με βραστές πατάτες ή πουρέ.

Προσθέτουμε άνηθο σε συνταγές όπως σούπες,σαλάτες, μαγειρεμένα λαχανικά, αρακά, κουκιά, χορτόπιτες και σε «άσπρα» ψάρια.

Κατά το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον άνηθο προς το τέλος, γιατί το βράσιμο καταστρέφει και την γεύση αλλα και τις βιταμίνες του.

Ο άνηθος μπορεί να καταψυχθεί και να διατηρηθεί για αρκετό καιρό.

Σχετικά άρθρα

  • Το Φασκόμηλο θεωρείται ότι ηρεμεί τα νεύρα. Το φασκόμηλο είναι εξαίρετο τονωτικό, καταπολεμά την κούραση, βοηθά άτομα που βρίσκονται σε ανάρρωση και διευκολύνει την πέψη. Συνιστάται σε άτομα που...
  • ΑΓΧΟΣ: Ηρεμεί με βασιλικό, θυμάρι, μαντζουράνα. ΑΔΥΝΑΜΙΑ (οργανισμού): Δεντρολίβανο, Μαντζουράνα, Φασκόμηλο, Πιπεριές. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ (εσωτερικές και εξωτερικές): Γλιστρίδα, δάφνη, βάλσαμο, Λουΐζα,...
  • Η σημύδα είναι ένα θαυματουργό φυτό που έχει αντισηπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην επανόρθωση και στην ανάπλαση του δέρματος.
  • Ο γλυκάνισος είναι η κοινή ονομασία του ετήσιου ποώδους φυτού του είδους Πιμπινέλλη το άνισον. Ως γλυκάνισος αναφέρονται και οι σπόροι του φυτού αυτού. Λέγεται επίσης και άνισο. Η καταγωγή του είναι...
  • Ο μάραθος (ή μάραθο, το) είναι ποώδες και αρωματικό φυτό. Είναι δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδοφόρων. Η επιστημονική του ονομασία είναι Φοινίκουλον το κοινόν. Περιέχει αιθέρια...