βότανα ιδιότητες

βóτανα και οι ιδιότητες τους

Τα βότανα είναι το φαρμακείο της φύσης. Υπάρχουν χιλιάδες είδη βοτάνων στην φύση τα οποία είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με άλλα προστατεύουν, προλαμβάνουν, αντιμετωπίζουν ή ανακουφίζουν σημαντικό αριθμό ασθενειών και δυσλειτουργιών.

Αυτό συνεχίζει να ισχύει την σύγχρονή εποχή και συνήθως τα βότανα έχουν ιδιότητες καλύτερες από τα αντίστοιχα χημικά σκευάσματα συνήθως χωρίς παρενέργειες, κάτι το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί για χημικά υποκατάστατα τους.

Τα βότανα έχουν ιδιότητες οι οποίες είναι γνωστές από την αρχαιότητα και στις οποίες βασίστηκε η ανθρωπότητα από την αυγή του χρόνου για τον καλλωπισμό, την ομορφιά , την υγεία και την ευεξία, μέχρι πριν 100 χρόνια περίπου όπου και άρχισε η συστηματική παραγωγή των χημικών υποκατάστατων τους με κύριο σκοπό φυσικά την κερδοφορία των αντίστοιχων επιχειρήσεων.

Τα βότανα είναι αυτοφυή και χρειάζονται πολύ λίγη φροντίδα και γιαυτό τα συναντούμε στην "άγρια" τους κατάσταση, ειδικά στην Ελλάδα, πολύ συχνά.

Στις σελίδες του herblife.gr θα βρείτε πάρα πολλές πληροφορίες για τα βότανα και τις ιδιότητες τους, τον τρόπο προετοιμασίας τους καθώς και την εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή, όπως τα ήξεραν οι παλιοί.

Βότανα: 

Σχετικά άρθρα

  • Υπάρχουν πολλά δημοφιλή ροφήματα από βότανα της φύσης που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Αυτά είναι μερικά από τα πιο γνωστά:
  • Το Φασκόμηλο θεωρείται ότι ηρεμεί τα νεύρα. Το φασκόμηλο είναι εξαίρετο τονωτικό, καταπολεμά την κούραση, βοηθά άτομα που βρίσκονται σε ανάρρωση και διευκολύνει την πέψη. Συνιστάται σε άτομα που...
  • Μαύρο τσάι και οι ιδιότητες του Το μαύρο τσάι είναι γνωστό για την προσφορά του στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Είναι το δημοφιλέστερο είδος τσαγιού...
  • Συκιά Πρόκειται για ένα φρούτο που είναι ήδη γνωστό και αγαπημένο από την αρχαιότητα. Όπως είναι ευρέως γνωστό, η λέξη «συκοφάντης» χαρακτήριζε όλους εκείνους που πρόδιδαν όσους εξήγαγαν κρυφά σύκα...
  • ΑΓΧΟΣ: Ηρεμεί με βασιλικό, θυμάρι, μαντζουράνα. ΑΔΥΝΑΜΙΑ (οργανισμού): Δεντρολίβανο, Μαντζουράνα, Φασκόμηλο, Πιπεριές. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ (εσωτερικές και εξωτερικές): Γλιστρίδα, δάφνη, βάλσαμο, Λουΐζα,...