Δυσκοιλιότητα αντιμετώπιση (θεραπεία με βότανα)

Δυσκοιλιότητα αντιμετώπιση (θεραπεία με βότανα)

Η Δυσκοιλιότητα είναι μία δυσλειτουργία του εντέρου και προσβάλλει 1 στους 5 ανθρώπους παγκοσμίως. Υπάρχουν 2 κατηγορίες η μακροχρόνια και η περιστασιακή.

Τα αίτια της συχνής της εμφάνισης οφείλονται κατά κύριο λόγο στον τρόπο ζωής στην λάθος διατροφή και στο στρες…

Προτού κάποιος καταφύγει σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, καλό θα ήταν να εντάξει πρώτα στο διαιτολόγιό του τα φρούτα τα λαχανικά το πολύ νερό και να υιοθετήσει κάποιο είδος άσκησης.

Αν τα παραπάνω δεν αποδώσουν υπάρχει μια μεγάλη γκάμα με θεραπευτικά βότανα τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα, και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας :

• Φραγκούλα (ή Ραμνός). Η καλύτερη λύση απέναντι στη δυσκοιλιότητα. Το αφέψημα της φραγκούλας είναι ήπιο υπακτικό και ρυθμιστικό του εντέρου. Δεν προκαλεί εθισμό ούτε ερεθισμό.
• Ψύλλιο (plandago psyllium) οι σπόροι του φυτού αυτού προστατεύουν το γαστρεντερικό σύστημα λόγω της ποσότητας των φυτικών ινών και το θεραπευτικών στοιχείων που περιέχουν. Δεν είναι εθιστικό και ενδείκνυται και στην περίοδο εγκυμοσύνης.
• Λινάρι (λιναρόσπορος). Εκτός της θρεπτικής τους αξίας (μεγάλη περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα) είναι πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.
• Αλόη, ο χυμός της αλόης βοηθάει στην κινητικότητα του εντέρου, και είναι πολύ θρεπτικός και απότοξινωτικός. Δεν ενδείκνυται για μακροχρόνια χρήση.
• Σιναμική πολύ αποτελεσματικό σαν αφέψημα, προκαλεί βίαια εκκένωση, συνίσταται να πίνεται σαν αφέψημα πριν την κατάκλιση. Δεν ενδείκνυται για συχνή χρήση.
• Χαμομήλι Το αφέψημα από χαμομήλι με μια κουταλιά μέλι μπορεί να σας ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα, αφού αποτελεί ένα ήπιο υπακτικό που παράλληλα καταπραΰνει τους πόνους της κοιλιάς.

Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας και τον φαρμακοποιό σας και ζητήστε τους την γνώμη τους για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας με φυσικούς τρόπους.

Σχετικά άρθρα

  • Το Φασκόμηλο θεωρείται ότι ηρεμεί τα νεύρα. Το φασκόμηλο είναι εξαίρετο τονωτικό, καταπολεμά την κούραση, βοηθά άτομα που βρίσκονται σε ανάρρωση και διευκολύνει την πέψη. Συνιστάται σε άτομα που...
  • Συκιά Πρόκειται για ένα φρούτο που είναι ήδη γνωστό και αγαπημένο από την αρχαιότητα. Όπως είναι ευρέως γνωστό, η λέξη «συκοφάντης» χαρακτήριζε όλους εκείνους που πρόδιδαν όσους εξήγαγαν κρυφά σύκα...
  • Ενυδατικός Ορός (serum) προσώπου με φυτικά συστατικά.
  • Βασιλικός και θεραπευτικές ιδιότητες O βασιλικός είναι ετήσιο, ποώδες φυτό και κατάγεται από την Ινδία και το Ιράν. Σήμερα, βέβαια, καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου και κυκλοφορούν πολλές...
  • Έλκος στομάχου Εάν έχετε έλκος (διάβρωση του βλεννογόνου του στομάχου που προκαλείται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ή την κατάχρηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων), μπορείτε, συμπληρωματικά με την...