Δυσκοιλιότητα αντιμετώπιση (θεραπέια με βότανα)

Η Δυσκοιλιότητα είναι μία δυσλειτουργία του εντέρου και προσβάλλει 1 στους 5 ανθρώπους παγκοσμίως. Υπάρχουν 2 κατηγορίες η μακροχρόνια και η περιστασιακή.

Τα αίτια της συχνής της εμφάνισης οφείλονται κατά κύριο λόγο στον τρόπο ζωής στην λάθος διατροφή και στο στρες…

Προτού κάποιος καταφύγει σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, καλό θα ήταν να εντάξει πρώτα στο διαιτολόγιό του τα φρούτα τα λαχανικά το πολύ νερό και να υιοθετήσει κάποιο είδος άσκησης.

Αν τα παραπάνω δεν αποδώσουν υπάρχει μια μεγάλη γκάμα με θεραπευτικά βότανα τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα, και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας :

• Φραγκούλα (ή Ραμνός). Η καλύτερη λύση απέναντι στη δυσκοιλιότητα. Το αφέψημα της φραγκούλας είναι ήπιο υπακτικό και ρυθμιστικό του εντέρου. Δεν προκαλεί εθισμό ούτε ερεθισμό.
• Ψύλλιο (plandago psyllium) οι σπόροι του φυτού αυτού προστατεύουν το γαστρεντερικό σύστημα λόγω της ποσότητας των φυτικών ινών και το θεραπευτικών στοιχείων που περιέχουν. Δεν είναι εθιστικό και ενδείκνυται και στην περίοδο εγκυμοσύνης.
• Λινάρι (λιναρόσπορος). Εκτός της θρεπτικής τους αξίας (μεγάλη περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα) είναι πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.
• Αλόη, ο χυμός της αλόης βοηθάει στην κινητικότητα του εντέρου, και είναι πολύ θρεπτικός και απότοξινωτικός. Δεν ενδείκνυται για μακροχρόνια χρήση.
• Σιναμική πολύ αποτελεσματικό σαν αφέψημα, προκαλεί βίαια εκκένωση, συνίσταται να πίνεται σαν αφέψημα πριν την κατάκλιση. Δεν ενδείκνυται για συχνή χρήση.
• Χαμομήλι Το αφέψημα από χαμομήλι με μια κουταλιά μέλι μπορεί να σας ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα, αφού αποτελεί ένα ήπιο υπακτικό που παράλληλα καταπραΰνει τους πόνους της κοιλιάς.

Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας και τον φαρμακοποιό σας και ζητήστε τους την γνώμη τους για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας με φυσικούς τρόπους.

Σχετικά άρθρα

  • Οι αιμορροΐδες ταλαιπωρούν πολύ κόσμο άλλα αντιμετωπίζονται εναλλακτικά, πολύ δραστικά με τα κατάλληλα βότανα. Τα περισσότερα από τα βότανα για αιμορροΐδες χρησιμοποιούνται κατά παράδοση ως...
  • Η τριχόπτωση ή hairloss αγγλιστί είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις μέρες μας, στο οποίο μπορούν τα βότανα να βοηθήσουν. Συνήθως ένας συνδυασμός άγχους, κακής διατροφής και αβιταμίνωσης είναι τα...
  • Τα νεφρά παίζουν τον ρόλο του φίλτρου για το κυκλοφοριακό σύστημα και είναι υπεύθυνα για την σωστή απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα μας. Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες βοτάνων για τα νεφρά τα οποία...
  • Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η υπέρταση ( υψηλή αρτηριακή πίεση ) είναι μια από τις παθήσεις την εποχής μας η οποία ταλαιπωρεί ολοένα και...
  • Δεν χρειάζεται να φτάσει το καλοκαιράκι για να στραφούμε στα βότανα για αδυνάτισμα. Ανεξαρτήτως εποχής τα παραπανίσια κιλά δεν επηρεάζουν μόνο την σιλουέτα μας αλλά έχουν σημαντική επίπτωση και στην...