βότανα για Ιγμορίτιδα

βότανα για Ιγμορίτιδα

Η Ιγμορίτιδα είναι μια φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων, η οποία μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη, αλλεργία, ή αυτοάνοσα νοσήματα, και σχεδόν πάντοτε οδηγεί σε μόλυνση των οστέινων κοιλοτήτων που είναι γεμάτες με αέρα και που περιβάλλουν τις ρινικές διόδους.
Υπάρχουν πολλά βότανα για τη θεραπεία της ιγμορίτιδας
Σκόρδο και κρεμμύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα σκευάσματα σκόρδου σε κάψουλες, ή να φτιάξετε μία σούπα μινεστρόνε με πολύ σκόρδο κρεμμύδι, κοχλιάρα (χρένο-wasabi), καυτερό πιπέρι, και τζίντζερ. Να τρώτε τη σούπα ζεστή για μια εβδομάδα.
Υδραστίς η καναδική πολύ δυνατό αντιβιοτικό με 2 ενεργά συστατικά τη βερβερίνη και την υδραστίνη. Σε συνδυασμό με εχινάκεια φτιάξτε ένα αφέψημα και πίνετέ το 2-3 φορές την ημέρα.
Εχινάκεια αποτελεσματική στην διέγερση του ανοσοποιητικού που επιταχύνει την επούλωση των βακτηριακών και ιογενών μολύνσεων.
Ευκάλυπτος εντριβές με αιθέριο έλαιο από ευκάλυπτο στους κροτάφους στο μέτωπο. Ακόμα μπορείτε να ρίξετε σε βραστό νερό αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και μέντας (ακόμα και τα φύλλα) και να κάνετε εισπνοές.
Χρένο wasabi μπορείτε να το φάτε απευθείας αν αντέχετε, αλλιώς βάλτε στο φαί.
Γκίνγκο αυξάνει την ποή του αίματος προς τον εγκέφαλο αυξάνοντας παράλληλα και την αναπνευστική λειτουργία.
Πικράγγουρο, εκείνο το περίεργο μικρό αγγουράκι με τρίχες που φυτρώνει παντού στη φύση ολόκληρο το καλοκαίρι. Εκείνο που το ακουμπάς και αμέσως σκάει και πετάει ζουμί μαζί με τους σπόρους του. Αυτό το ζουμί είναι για την ιγμορίτιδα. Μια σταγόνα σε κάθε ρουθούνι και τρέχει ασταμάτητα υγρό και βλέννα εγκλωβισμένη μέσα στα ιγμόρεια που ούτε με αντιβίωση ούτε με σπρέι δε λέει να φύγει. Όμως ΠΡΟΣΟΧΗ υπαρχει κίνδυνος. Αν είστε αλλεργικοί υπάρχει κίνδυνος να σας πρηστεί ο φάρυγγας και να κινδυνέψετε από ασφυξία .Γι αυτό ξανασκεφτείτε το πριν το χρησιμοποιήσετε. Αν πάλι το πάρετε απόφαση βάλτε το προσεκτικά με μια βατονέτα σε κάθε ρουθούνι και με τίποτα να μην πάει πίσω προς τον φάρυγγα (γείρτε το κεφάλι μπροστά και κάτω). Καλού κακού έχετε μαζί σας και κανένα αντισταμινικό-αντιαλλεργικό.

Σχετικά άρθρα

  • Θεωρείται ότι περίπου οι µισοί ενήλικες σε όλον τον κόσµο έχουν στο γαστρικό βλεννογόνο τους το H. pylori. Εχει ασυµπτωµατική λοίµωξη από το βακτηρίδιο αυτό περίπου 10% των υγιών ατόµων ηλικίας κάτω...
  • Βασιλικός και θεραπευτικές ιδιότητες O βασιλικός είναι ετήσιο, ποώδες φυτό και κατάγεται από την Ινδία και το Ιράν. Σήμερα, βέβαια, καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου και κυκλοφορούν πολλές...
  • Έλκος στομάχου Εάν έχετε έλκος (διάβρωση του βλεννογόνου του στομάχου που προκαλείται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ή την κατάχρηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων), μπορείτε, συμπληρωματικά με την...
  • Περιοδοντίτιδα Πρόκειται για μια φλεγμονή των ιστών που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια. Σε αντίθεση με την ουλίτιδα, όπου η βλάβη είναι επιφανειακή, στην περιοδοντίτιδα η φλεγμονή επεκτείνεται...
  • Η σημύδα είναι ένα θαυματουργό φυτό που έχει αντισηπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην επανόρθωση και στην ανάπλαση του δέρματος.